29 jan
2024

Actoren in "Smart cities": Save the date! 1 maart 2024, conferentiedag over "Smart cities - focus op mobiliteitsgegevens "

In lijn met haar aangekondigde prioriteit "Smart cities", organiseert de GBA op 1 maart 2024 een conferentiedag met als thema "Gegevensbescherming in een slimme stad - Hoe gegevens verzamelen, er informatie uithalen en ter beschikking stellen van betrokken actoren, met behoud van privacy".

Een aantal deskundige sprekers, waaronder Bart Preneel (prof. KU Leuven), Yves-Alexandre de Montjoye (prof. Imperial College of London) en Markus Sperl (Project Manager, Technologiestiftung Berlin), zullen inzicht geven in verschillende onderwerpen in verband met het thema "Smart cities", zoals bijvoorbeeld het verzamelen en analyseren van mobiliteitsgegevens. Het evenement zal ook Malte Beyer Katzenberger (Team Leader, Europese Commissie - DG Connect) ontvangen voor een presentatie  “Privacy in the age of data spaces”.

De GBA wil van deze gelegenheid gebruik maken om een ontmoeting te hebben met actoren van "Smart cities" om de gedachtewisseling voort te zetten die door de Groep van Berlijn is gestart over haar werkdocument inzake "Smart cities" dat afgelopen september is gepubliceerd. In het belang van openheid zal een deel van het auditorium ook gereserveerd zijn voor actoren uit het maatschappelijk middenveld.

Bent u geïnteresseerd in het evenement? Noteer nu al de datum in uw agenda en houd de website van de GBA en haar sociale netwerken in het oog voor de start van de inschrijvingen: het aantal plaatsen is beperkt! Voor de personen die geen plaats konden krijgen, zal de GBA het verslag van de conferentiedag op haar website publiceren.

Het programma van de dag wordt aangekondigd wanneer de inschrijving opent.

Praktische informatie

Datum: 1/03/2024
Tijdschema: 8.30 - 17.00 uur
Soort evenement: fysieke aanwezigheid
Doelpubliek: actoren in mobiliteit en Smart cities, en representatieve actoren van het maatschappelijk middenveld
Deelname: gratis, maar inschrijving is verplicht (beperkt aantal plaatsen vanwege de grootte van de zaal).
Inschrijvingen: inschrijvingsformulier binnenkort beschikbaar, validatie van de inschrijvingen volgens het principe "first come, first served"

Meer informatie over dit evenement volgt zodra de inschrijvingen geopend zijn.