Nieuws

20 sep
2021

21 september: Lancering van het platform DPO-Connect

Bent u DPO en wilt u graag kennis maken met DPO-Connect, het communicatieplatform voor DPO’s, dat door de Gegevensbeschermingsautoriteit in samenwerking met DPO-pro en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) is opgericht?


15 sep
2021

De GBA keurt de allereerste nationale gedragscode goed

De GBA geeft haar goedkeuring aan de gedragscode van de Nationale Kamer van Notarissen. Deze eerste nationale gedragscode is het resultaat van een samenwerking tussen de codehouders en de GBA om de praktijken van hun sector op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens te harmoniseren en zo de naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) te vergemakkelijken.


03 sep
2021

GBA neemt contact op met de initiatiefnemers van een platform dat is opgericht om “linkse praatjes” in de klas aan te geven

De GBA heeft via de pers vernomen dat door de jongerenorganisatie van een politieke partij een platform is opgericht om “linkse” praatjes in de klas aan te geven. De GBA heeft twijfels bij de rechtmatigheid van deze actie en neemt contact op met de initiatiefnemers om hierover meer informatie te krijgen.


30 jul
2021

De GBA zoekt een Franstalige statutaire griffier bij de Geschillenkamer

De GBA zoekt een Franstalige statutaire griffier bij de Geschillenkamer


15 jul
2021

Openbare raadpleging: aanbeveling betreffende de verwerking van biometrische gegevens

De Gegevensbeschermingsautoriteit lanceert vandaag een openbare raadpleging over haar ontwerp van aanbeveling betreffende de verwerking van biometrische gegevens.