26 feb
2021

Schrijf je in voor het webinar “Gegevensbescherming: ik maak er mijn zaak van!” (9/03)

De Gegevensbeschermingsautoriteit organiseert samen met partners KU Leuven, UNamur en VUB, een gratis webinar “Gegevensbescherming: ik maak er mijn zaak van!”. Deze gaat door op dinsdag, 9 maart aanstaande, van 9.00 tot 12.45.

Zoek je meer duiding bij wat er bedoeld wordt met verwerkingsverantwoordelijke en verwerker? Wil je weten hoe en welke cookies je nu precies mag inzetten? Vraag je je af hoe je de COVID-maatregelen nu precies in de praktijk moet brengen? Twijfel je of je bewakingscamera’s mogen blijven hangen? Ben je al met een gegevensverwerkingsregister gestart? Het zijn een aantal van de vragen waarop de Gegevensbeschermingsautoriteit samen met zijn partners KU Leuven, UNamur en VUB een zo praktisch mogelijk antwoord zal formuleren.

Tot zowat vijf uur in de namiddag (dan leggen we het platform stil) kun je met je vragen ook individueel terecht bij de verschillende sprekers of bij de gastheren en vrouwen op de standjes in de virtuele exporuimte.
Deelname aan de webinar is gratis, maar voorafgaande registratie is verplicht. Het programma en registratie zijn hier beschikbaar.

Na een kort, inleidend panelgesprek (dat simultaan wordt ondertiteld) gaan we onmiddellijk van start met het wegwerken van knelpunten. Het programma bestaat uit een viertal tijdsloten met break-out sessies. Je kunt vrij kiezen welke sessie je wil volgen en zelfs tussen de diverse parallel verlopende sessies verspringen. Alle sessies worden bovendien opgenomen en naderhand ondertiteld ter beschikking gesteld op de website van de Gegevensbeschermingsautoriteit. Kiezen is dus niet verliezen.

We maken gelijk van deze gelegenheid gebruik om een oproep te lanceren aan bedrijven of organisaties die graag een sessie en/of virtuele stand wensen te verzorgen m.b.t. hun eigen GDPR-compliance tools. Aanvragen daartoe kunnen worden gericht aan GDPR-webinar@apd-gba.be .

Bij de organisatie van deze webinar heeft de Gegevensbeschermingsautoriteit mogen rekenen op de zeer gewaardeerde medewerking van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO, het VBO, UNIZO en UCM alsook van vele privacy professionals uit zowel juridische als technologische hoek.

Deze webinar werd mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Europese Unie, meer bepaald van het programma Rechten, Gelijkheid en Burgerschap (2014-2019).

Interessante links