04 feb
2021

Gedragscodes: dien uw ontwerp vanaf heden in via onze website

Omdat ze een hulp zijn voor een correcte toepassing van haar regels, stimuleert de AVG  het opstellen van gedragscodes. Deze gedragscodes maken het mogelijk om per sector goede nalevingspraktijken in te voeren en ze komen dus zowel de verwerkingsverantwoordelijken als de burgers ten goede.
De GBA is vastbesloten dit nieuwe instrument tastbaar te maken en alle actoren die gedragscodes willen uitwerken, te ondersteunen.

Wat is een gedragscode als bedoeld in de AVG? Hoe wordt deze goedgekeurd? Wat is een geaccrediteerd orgaan dat toezicht houdt op de gedragscode? U vindt op al deze vragen het antwoord in ons nieuw themadossier.

Vanaf nu kunt u ook gebruik maken van twee nieuwe functies op onze website om op een gemakkelijke manier uw gedragscode in te dien of om een accreditatie als toezichthoudend orgaan aan te vragen.

Wij vragen u wel om aandachtig de procedures door te nemen vooraleer u ons uw ontwerp toestuurt. Eens de code is ingediend, is de GBA formeel verplicht een positief of negatief openbaar advies uit te brengen over de code zoals u die hebt ingediend.

Bekijk ons nagelnieuw dossier!

Interessante links