22 nov
2018

Smartspeelgoed kopen: ja maar met kennis van zaken !

De feesten komen snel naderbij en dus is de koopjesperiode volop aan de gang! Hebben uw kinderen al hun verlanglijstje afgegeven? Het is dus nu of nooit ! Auto's met afstandbediening, avonturenverhalen, slijm in alle kleuren, ... je krijgt er zowaar hoofdpijn van. En alsof dat nog niet genoeg is, sta je plots oog in oog met het laatste high-tech speelgoed, of beter gezegd «smartspeelgoed». Uw kinderen zijn dol op dit speelgoed dat met het internet verbonden is, maar weet u echt hoe ze werken, hoe uw persoonsgegevens en die van uw kinderen worden verwerkt, hoe u ze moet gebruiken en hoe u ze kunt beveiligen? U leest enkele "intelligente" tips op onze website www.ikbeslis.be.


Wij raden de ouders aan om eerst even stil te staan bij het smartspeelgoed dat ze aan hun kinderen willen geven. Vergeleken met gewoon speelgoed, vormt smartspeelgoed een groter risico voor de bescherming van de persoonsgegevens van uw kinderen. Daarom is het belangrijk dat u zich eerst informeert over het speelgoed zelf, over de fabrikant en over het privacybeleid dat de fabrikant voert.

U hebt uiteindelijk beslist om aan uw kind smartspeelgoed te geven. Leuk ! Houd er wel rekening mee dat de smartpop informatie over uw kind kan opslaan of de smarthorloge de bewegingen van uw kind kan registreren zonder dat het zich daar bewust van is. Om dit te vermijden volstaat het soms om de instellingen aan te passen. Het is daarom belangrijk dat u samen met uw kind de instellingen van het speelgoed aanpast. Want beveiligd speelgoed, beveiligt uw kinderen !

Onze informatiecampagne over smartspeelgoed wil in de eerste plaats de ouders bewustmaken bij hun aankopen maar wil ook de kinderen bijstaan met nuttige tips over hoe zij dit speelgoed kunnen gebruiken. Meer tips en trucs in ons themadossier over smartspeelgoed op onze website www.ikbeslis.be/connected-toys.