Nieuws

17 apr
2024

EDUbox Data en Privacy: de balans tussen delen en beschermen

Vandaag lanceert de VRT een nieuwe 'EDUbox' rond het thema data en privacy, in samenwerking met een aantal centrale spelers in het veld, waaronder de Gegevensbeschermingsautoriteit via haar project “Ik beslis”. De EDUbox Data en Privacy is een interactief lespakket dat leerlingen van het secundair onderwijs informeert en sensibiliseert over de mogelijke risico’s van data-exposure.


29 maa
2024

Wij zoeken 1 Nederlandstalige griffier voor het Kenniscentrum, en 1 Franstalige griffier voor de Geschillenkamer

Wij zijn momenteel op zoek naar 1 Nederlandstalige rechtskundig griffier op statutaire basis voor het Kenniscentrum (referentie 2024 B8/2/N), en 1 Franstalige rechtskundig griffier op statutaire basis voor de Geschillenkamer (referentie 2024 B8/1/F)


20 maa
2024

Verkiezingsreclame: de GBA herinnert aan de regels in de aanloop naar de verkiezingen

In de aanloop naar de verkiezingen wil de GBA herinneren aan enkele regels die van toepassing zijn op de verwerking van persoonsgegevens voor verkiezingsdoeleinden. Vandaag publiceert zij een nieuwe nota over gegevensbescherming bij gepersonaliseerde verkiezingsboodschappen (per post of elektronisch) en werkt zij het gedeelte "Verkiezingen" van haar website bij.


07 maa
2024

De zaak IAB Europe: het HvJ-EU beantwoordt prejudiciële vragen

Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak tussen de Gegevensbeschermingsautoriteit en IAB EUROPE.


26 feb
2024

de GBA zoekt een Nederlandstalige HR-verantwoordelijke

De kandidaturen moeten ten laatste 25 maart 2024 worden ingediend.
De inschrijving gebeurt uitsluitend per e-mail met vermelding van het referentienummer van het examen (2024 B8/1/N) naar het volgende e-mailadres : HR@apd-gba.be.