De Gegevensbeschermingsautoriteit lanceert een vragenlijst voor KMO’s

In het kader van het BOOST-project, lanceert de GBA een vragenlijst voor micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) uit alle sectoren om de belangrijkste uitdagingen inzake de toepassing van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in kaart te brengen.

De vragenlijst heeft als doel de tekortkomingen van KMO’s inzake de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), en hun behoeften aan praktische ondersteuning bij de uitvoering van deze verordening te identificeren.

De vragenlijst werd opgesteld door een van onze academische partners, de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en is beschikbaar hier beschikbaar.

De vragenlijst bestaat uit 26 vragen. De eerste reeks heeft als doel uw kennis van de AVG te testen, en de tweede betreft de toepassing van de AVG in uw bedrijf. Uw deelname aan deze vragenlijst zal anoniem zijn en de antwoorden zullen enkel door VUB-onderzoekers worden gebruikt voor de uitvoering van een geaggregeerde analyse over de toepassing van de AVG door KMO's.

We hopen dat veel KMO's deze vragenlijst zullen beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden, zullen we gerichte ondersteuning kunnen bieden aan de specifieke behoeften van KMO's. Deelnemen kan tot 31 mei 2020.

Voor meer informatie over de vragenlijst, contacteer Pavlina Peneva via e-mail: pavlina.peneva@apd-gba.be.